Pizza, sandwichuri, burgeri şi deserturi la preţuri pentru toate buzunarele

  • IMG_9396
  • IMG_20191126_141042
  • IMG_20191126_142647
  • Raluca Gafencu

„Unde mergem să mâncăm?” sau „Ce mâncăm astăzi?” sunt două dintre cele mai frecvente întrebări auzite pe holurile Universității sau precum și în sălile de curs.

Cu toți știm că studenții au un anumit buget, pe care trebuie să îl organizeze astfel încât să poată beneficia de serile studențești, ieșirile în oraș, shopping, cazare și, în cele din urmă, mâncare.

Așadar, cred că va putem ajută cu câteva idei despre unde ați putea găsi mâncare bună, la un preț accesibil. Mai jos veți găsi informații despre restaurantele și pub’urile unde puteți lua masa cât și comanda la domiciliu sau chiar la Universitate.

Fiecare ne dorim să mâncăm cât mai ieftin și cât mai rapid. „Souvlaki Akropoli” este locul ideal pentru acest lucru. Aici găsim cel mai ieftin Kebab din oraș, la doar 7 lei, dar găsim și diferite sandwichuri, cu prețuri cuprinse între 3 lei și 12 lei, diferite salate, cum ar fi cea grecească, marouli, asortată, cu prețuri cuprinse între 6 lei și 13 lei, diferite ciorbe la 13 lei. Cartofii prăjiți nu lipsesc din meniu iar o porție costă doar 5 lei. Pieptul de pui, copanelele, aripioarele de pui și ceafă de porc la 12 lei. Nici desertul nu lipsește din ofertă și puteți găsi clătite la doar 6 lei.

Un local situat la câteva minute de mers de Universitate este „Urban Street Food” (vizavi de sediul Poliţiei Judeţene) unde cartofii prăjiți cu usturoi, parmezan și pătrunjel la doar 7 lei și diferiții burgeri, cu prețuri cuprinse între 15 lei și 26 lei, sunt „vedetele” pub’ului, deoarece cu aceste două feluri s-au făcut cunoscuți.

Dacă dorești un loc elegant, cu un meniu pentru toate gusturile, „Sempre Pizza” (local situat în spatele staţiei de autobuz din centrul oraşului)  îți îndeplinește toate dorințele, fie că vrei o pizza bună, o gustare caldă, burger sau un sandwich, chiar și un desert delicios, găsești în meniul cu prețuri accesibile pentru toată lumea. Prețurile variază, găsim pizza de la 13 lei până la 21 lei, mâncarea gătită, de exemplu: piept de pui, șnițel, ciuperci sote, păstăi sote plus garnitură la prețuri cuprinse între 14 lei și 22 lei.

Un local cu specific italienesc, cu o atmosferă plăcută și mâncare delicioasă, întâlnim la „Pepenero” situat la nici 5 minute de mers pe jos din campusul Universității (în vecinătatea complexului „Albina”) . Meniul ne răsfață cu delicioasele paste ce ne încântă papilele gustative și ne duc cu gândul la Italia, prețurile pornind de la 18 lei. Găsim pizza pe vatră în 3 dimensiuni, la prețuri de la 15 lei, cea medie, pizza mare la 20 lei iar pizza XXL, de la 30 lei.

Probabil toată lumea a auzit de „Pizza Luca” (pe Bulevardul „George Enescu”), locul unde prețul este de 17 lei pentru orice pizza îți alegi, iar dacă ești în treacăt sau pe fugă, produsele de simigerie te așteaptă. Covrigi cu mac, susan și semințe la doar 1 leu bucata, te vor răsfață cu fiecare bucățică savurată. Covrigelul umplut cu vișine, ciocolată sau măr este desertul potrivit. De asemenea o felie de pizza costă 4 lei.

Produse de simigerie găsim și la „Pati-Prima” locație aflată la în apropierea USV, peste drum de Observatorul Astronomic, cu prețuri cuprinse între 2 lei și 3 lei.

În numărul următor, fiți pregătiți pentru alte locații unde putem lua masă și unde ne putem relaxa în același timp noi, studenții.

Raluca Gafencu, CRP

You may also like...

Sari la conținut