[Din experienţă] Sfaturi pentru o sesiune de succes

Primul an de facultate m-a făcut să înțeleg că există două tipuri de sesiuni:  prima – dezastruoasă, iar cealaltă – ok.

Fie că ați terminat examenele sau vă chinuiţi să îngrășați porcul în ajun, m-am gândit la o listă scurtă de sfaturi, pe care le poți afla de la o studentă de la Comunicare și Relații Publice.

  • Evitați amânarea!

Personal, am înțeles de foarte multe ori că nu este bine să lași sarcinile să se adune. Da, mâine e o nouă zi, însă nu cred că are cineva plăcerea de a merge pe la colegi după cursuri pentru a le xeroxa în ultimele zile. Ca să evițați lucrurile astea, vă recomand să mergeți măcar la jumătate dintre cursuri, Astfel, nu o să aveți foarte multe cursuri sau conspecte de xeroxat.

  • Dormiți!

Studiile au demonstrat că și un somn de câteva minute poate înbunătăți memoria. Dacă după câteva ore de învăţat simţiți nevoia să dormiți, atunci dormiți.

Totuși nu exagerați. Nu cred că vreți să stați toată noaptea treji iar a doua zi să vă treziți obosiți.

  • Nu mai pierdeți nopţile!

În sesiune, am chefuit în continuare, crezând că astfel scap de stres. Dacă faceți la fel, vă recomand să mai răriți ieşirile de noapte. Veți fi mult mai odihniți şi veți economisi nişte bani în plus.
Eu mi-am propus ca în timpul sesiunii trecute să nu mai petrec. Bineînţeles că n-am reuşit complet, însă pe tot parcursul sesiunii am pierdut mai puține nopți.

  • Alimentați-vă corect!

Deja e foarte tarziu și mâine aveți examen! Dar aveți la voi „armamentul” de bază! O sticlă de Coca-Cola, vreo 2 energizante, iar în caz de urgență apelați la cafea, de preferat una instant, pentru că se face mai repede.

Terminați cu prostiile astea! Cafeaua sau energizantele consumate în exces pot duce la atacuri de panică.

Consumați mai multe alimente ce conțin vitamina C!

  • Fii optimist!

Nu schimbi nimic îngrijorându-te! Tot atât vei şti la examen. Ba chiar te poţi bloca la un examen din cauza îngrijorării.

Foloseşte-ţi constructiv frica: să te motiveze să te ţii de programul de învăţat.

Să credeți în voi și să lasați  emoțiile de o parte. Închideți ochii, vizualizați succesul și observați ce sentimente aveți când trăiți această experiență.

  • Informați-vă!

E surprinzător cât de mult pot conta informațiile. Mai ales cei din cămine pot afla informații importante de la studenții din anii mai mari:  la cine poți copia și la cine nu; cum să iei un 6 sau 7 la un colocviu sau examen; ce mai pică la teste. Dacă aflați informațiile astea, mergeți mai pregătiți la examene.

Andreea Salcoci, CRP

You may also like...

Sari la conținut