Mihnea Măruță – ce este cu adevărat social media?

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, este o instituție care se gândește la studenții săi și de aceea organizează periodic evenimente interesante, menite să aducă un plus de informație și să stimuleze studenții.

„Identitatea virtuală și efectele sale reale” este un astfel de eveniment, ce va avea loc la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, luni 20.12.2023, în sala A 115, de la ora 10.

Invitatul acestui eveniment este Mihnea Măruță, jurnalist și doctor în filosofie. Autorul cărții „Identitatea virtuală. Cum și de ce ne transformă rețelele de socializare”, carte care are la bază teza de doctorat în filosofie, susținută de autor la Universitatea „Babeș-Bolyai”.

Mihnea Măruță vine să ne comunice despre influențele social media. Prin această carte încearcă să ne trezească și să ne arate cu adevărat ce se află în spatele scenei a rețelelor de socializare și de ce ele ne atrag și stimulează atât de mult. Cum ni se construiește o identitate falsă a ființei noastre în mediul online, fără ca noi să acceptăm acest lucru și să-l controlăm.

Mihnea Măruță a lucrat în presă mai bine de 20 de ani – timp în care a fost, printre altele, redactor-șef al ziarelor ”Cotidianul” (2007-2008) și ”Adevărul” (2012). A condus de asemenea săptămânalul ”Clujeanul”, cotidianul ”Ziarul clujeanului”, precum și publicațiile online Oradecluj.ro și PressOne.ro. În prezent, predă cursul de filosofia comunicării la Departamentul de Jurnalism al Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj.

Vino să aflăm împreună și să descoperim care este realitatea. Luni 20.12.2023 în sala A 115. (Cristian Reznic, CRP II)

      Cristian Reznic

You may also like...

Sari la conținut