Călătoria noastră în Universul Alegerilor

Vă întrebați vreodată de ce viața e ca un joc de Monopoly, dar banii se duc mult mai repede? Aș vrea să încerc să explic acest mister și să călătorim împreună în universul amuzamentului și al alegerilor absurde pe care le facem în viață.

Așadar, suntem toți aici pe această planetă, ca să jucăm un fel de ”Jocul Vieții”, dar parcă nimeni nu ne-a dat regulamentul! Când am ajuns la facultate, m-am simțit ca un jucător prins în mijlocul unui joc de Scrabble, în care toate literele mele erau doar consoane și, evident, profesorii așteptau cuvinte cu litere duble și triple.

Ne confruntăm cu alegeri zi de zi: alegem ce să mâncăm, ce să studiem și, probabil cel mai important, dacă să dăm sau nu skip la cursuri. Și cine a zis că adultul e mai înțelept decât copilul? Când eram mici, ne doream să creștem cât mai repede, iar acum ne dorim înapoi timpul în care responsabilitatea noastră cea mai mare era să nu uităm să ne legăm șireturile.

Vorbind de alegeri, nu pot să nu mă gândesc la celebra zicală: ”De ce să visezi la marea aventură când poți să stai în pijamale și să visezi la ea?” Suntem cu toții în această călătorie a alegerilor nebune, dar măcar să o facem cu zâmbetul pe buze și cu pijamalele potrivite.

Și în timp ce traversăm acest joc nebun al vieții, să nu uităm de importanța conexiunilor umane. Prietenii noștri devin aliați de nădejde în această aventură, și când vine vorba de alegeri, aceștia sunt adevărații noștri ”co-jucători”. În această călătorie, fiecare prieten este ca și o casă colorată pe tabla de Monopoly, adăugând căldură și confort într-o lume plină de provocări. Așa că, atunci când suntem pe cale să tragem o carte ”Șansă” sau să ajungem pe o casetă ”Impozit de lux”, să ne amintim că avem alături prieteni cu care să împărțim râsete și să depășim orice obstacol.

De asemenea, să nu uităm să ne bucurăm de lecțiile pe care ni le oferă fiecare experiență. Fiecare înfrângere este o oportunitate de a învăța și de a crește, iar fiecare succes aduce cu sine bucurii neașteptate. În acest joc al vieții, nu există reguli stricte sau drumuri prestabilite, ci doar oportunități infinite de a explora și de a ne descoperi adevărata esență.

În final, vreau să meditați puțin la un citat, care mie îmi place foarte mult: ”Viața este ca o cutie de ciocolată – se duce repede dacă te uiți doar la conținut și nu te bucuri de fiecare aromă”. (Miruna Buruian, Calculatoare I)

Foto generică – pixabay

 

          Miruna Buruian

You may also like...

Sari la conținut