Am supraviețuit primului semestru universitar!

Vă amintiți momentul în care ați trecut de la o cafea tare la 10 energizante pentru a supraviețui cursului de la ora 8?

Astăzi vreau să vă prezint o experiență pe care o împărtășim cu toții – supraviețuirea primului semestru universitar. Aceasta este o călătorie interesantă și, trebuie să recunosc, plină de surprize. De la primele întâlniri cu laboratoarele, până la explorarea lumii, până atunci necunoscute a cafenelelor universitare, suntem toți în aceeași barcă – și, bineînțeles, acea barcă nu vine cu o busolă care să-ți arate direcția în care să avansezi.

În primul rând, amintiți-vă de acele prime săptămâni când nu puteai găsi sălile de curs și ai întrebat fiecare persoană pe care o întâlneai: “Scuzați-mă, unde e sala C301?” Ei bine, acum ne uităm în urmă și râdem, dar pe atunci acea sală părea a fi ascunsă undeva la capătul universului. Dacă ai găsit toate sălile în prima lună, felicitări! Ești oficial un supraviețuitor. Chiar dacă supraviețuirea aceea a venit după ce mergeai până la baie și apoi când să te întorci, ghici ce? S-a schimbat tot holul și te trezești pe altă planetă, confuz… și te întrebi: Unde sunt?

Apoi, să vorbim despre cafenelele frecventate de studenți. Acele locuri magice unde se întâlnesc cafeaua și studenții obosiți. Când ai intrat prima oară în cafenea, ai fost copleșit de meniu și de toate acele denumiri ciudate de cafele, nu-i așa? Eu încă mă întreb când am devenit atât de sofisticată încât să-mi doresc un „latte machiatto cu caramel si zahar brun”. De parcă sunt o cunoscătoare al lumii cafelei, și nu doar o studentă care încearcă să rămână trează.

În plus, cine poate uita prima tentativă de a-ți face noi prieteni? Adică, nu e deloc ciudat să mergi la cineva și să-i zici: „Hei, hai să fim prieteni!” Și apoi să vezi cum persoana se uită la tine de parcă ar zice: „Cine mai e asta și ce vrea de la mine?” Dar, desigur, sunt și cazuri fericite și așa ajungem să cunoaștem oameni de treabă și să legăm prietenii ce vor ține și după facultate.

Așadar, dragi supraviețuitori ai primului semestru, felicitări! Ne-am descurcat prin aceste haosuri academice și amintirile noastre din primele luni de facultate vor rămâne întotdeauna cu noi. Închei această scurtă retrospectivă a supraviețuirii primului semestru cu un citat celebru, de la un filosof contemporan anonim: „Dacă ai supraviețuit primului semestru, poți supraviețui oricărei încercări a vieții!” (Emilia Pahomi, Calculatoare I)

 

    Emilia Pahomi

 

 

 

You may also like...

Sari la conținut