Handbaliștii universitari suceveni au performat și în acest an

Secția de handbal masculin a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a încheiat competițiile și a intrat în vacanță cu toate obiectivele realizate. CSU Suceava este unul dintre puținele cluburi sportive din România care, în fiecare an, înscriu în competițiile oficiale echipe de la toate categoriile de vârstă și se remarcă prin performanțe deosebite.

În acest an, echipa de seniori s-a clasat pe poziția a 9-a,  reușind, astfel, să își păstreze un loc în Liga Națională, fără a mai trece prin emoțiile barajului. De asemenea, echipa din Divizia A s-a numărat printre protagonistele seriei, fără a avea drept de promovare, potrivit regulamentului.

Se întâmplă rar ca un club sportiv să joace toate finalele, la toate cele trei categorii de juniori (I, II, III), însă juniorii de la CSU Suceava au reușit această performanță și au obținut un titlu de campioană națională la Juniori II, precum și două titluri de vicecampioană națională la Juniori III și Juniori I. Așadar, juniorii CSU fac parte din elita handbalului juvenil din România, situându-se, ca vârstă, într-un interval de 6 ani, cu tineri sportivi născuți între anii 2003-2008. Aceasta este, de fapt, cea mai importantă performanță, iar experiența dobândită de juniori la nivel național reprezintă un model demn de urmat și cultivat și în ceea ce privește echipa de seniori. Pe această cale, îi felicităm pe antrenorii Ioan Tcaciuc (J II), Vasile Boca (J I) și Bogdan Șoldănescu (J III).

 

Este important să menționăm și faptul că, în prezent, 22 de juniori, de la toate categoriile de vârstă, sunt componenți ai loturilor naționale.

Dintre sportivii grupei de Juniori I, 10 jucători au fost convocați în mod constant la acțiunile loturilor naționale de cadeți și juniori: PODOVEI Dragoș, FOCȘĂNEANU Alexandru, ARMANU Ștefan, GRIGORE Sorin, NICULAIE Bogdan, ZARIȚCHI Cătălin, CODRIN Radu, REUȚ Alexandru, STANCIUC Daniel și HRECENIUC Adi. Acești tineri reprezintă o perspectivă reală, tangibilă a handbalului masculin de mare performanță și pot face, în viitorul apropiat, saltul major către echipa de seniori a CSU Suceava.

Daniel Stanciuc, căpitanul lotului național de juniori, a devenit unul dintre jucătorii de bază ai echipei de Ligă Națională, fiind, în unele meciuri, principalul marcator al echipei de seniori. Alături de Daniel Stanciuc, la echipa de seniori au mai debutat și Cătălin ZARIȚCHI, care a reușit să prindă minute și să marcheze, Alexandru REUȚ și Radu CODRIN.

Pentru majoritatea sportivilor grupei de Juniori II, se întrevede un viitor strălucit în practicarea handbalului de mare performanță. Mai mult, 12 sportivi – ZAHARIA Claudio, RÎPĂ Răzvan, ILUCĂ Teodor, DASCĂLU Codrin, RAȚĂ Andrei, HALUCA Alexandru, MOȘNEAGU Teodor, ȘERBAN Emanuel, CAZAC Luca, CHIRUȚ Ianis, OSTAFE Rareș  și BUZU Răzvan, vor face parte din lotul național, la categoria lor de vârstă.

 

You may also like...

Sari la conținut