Studenți FIA, aur și bronz la EuroINVENT 2022

În perioada 26-28 mai 2022, studenți și cadre didactice de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au participat la cea de-a XIV-a ediție a Salonului de invenții EuroINVENT, care a avut loc la Iași. Echipele USV au prezentat două brevete, după cum urmează:

Înghețată funcțională cu conținut redus de grăsime și procedeu de obținere a acesteia, inventatori: Mircea Petruț Șestac, student în anul IV, coordonat de prof. Adriana Dabija și prof. Georgiana Gabriela Codină, care a primit Medalie de aur,

și

Vafe aglutenice și funcționale și procedeu de obținere a acestora, inventatori: Ancuța Chetrariu, doctorand în anul II, coordonată de prof. Adriana Dabija, care a câștigat Medalia de bronz.

 

                                                            Ancuța Chetrariu și Mircea Petruț Șestac

 

Înghețata funcțională cu conținut redus de grăsime este un produs alimentar de tip desert lactat congelat, cu rol de aliment funcţional datorită beneficiilor multiple pentru sănătate, obținut doar din ingrediente naturale (urdă și nuci verzi), fără adaos de zahăr sau aditivi alimentari, printr-un procedeu special de congelare.

Vafele aglutenice și funcționale sunt un sortiment de vafe în compoziţia cărora intră făină de năut, leurdă, făină din borhot de malț, semințe de in auriu și semințe de cânepă, cu o valoare nutritivă îmbunătățită, cu un conținut ridicat de proteine și fibre, destinat tuturor categoriilor de consumatori.

You may also like...

Sari la conținut