Festivalul Filmului Francez ajunge la USV

Ce-a de-a 27-a ediție a Festivalului Filmului Francez se desfășoară la Suceava în perioada 23-26 martie 2023, în Auditorium ,,Joseph Schmidt’’ din corpul A al Universității ,,Ștefan cel Mare’’. Sucevenii sunt invitați să vizioneze cele mai recente și remarcabile producții franceze, apreciate de critici și de publicul francez.

Tema acestei ediții este ,,Cinema, mon amour / Cinema-ul, dragostea mea’’ și a fost aleasă ca o afirmare a sprijinului pentru cinematografele din România, a căror situație este, încă, una deplorabilă.

Evenimentul va debuta joi, 23 martie, la ora 20:30,  cu proiecția filmului ,,L’innocent  / Inocentul’’, o comedie regizată de către Louis Garrel, avându-l totodată ca actor în rol principal.

A doua proiecție, din 24 martie, la ora 18:00, este drama +15 Astrakan, un lungmetraj din cadrul „Competiției tinerelor talente” premiat la Locarno Film Festival 2022.

Serile de film continuă sâmbătă, 25 martie, la ora 18:00, cu drama ,,Les enfants des autres  / Copiii celorlalți’’, care a fost câștigătorul premiului pentru „Cel mai Bun Montaj” la Festivalul European de Film de la Séville și nominalizat la „Leul de Aur” la Festivalul de Film de la Veneția 2022.

Tot sâmbătă, la ora 20:30, va avea loc proiecția thriller-ului ,,La Nuit du 12 /  Noaptea de 12’’, care a fost câștigător al secțiunilor „Cel mai Bun Film” și „Cel mai Bun Scenariu” la Premiile Lumière 2023.

Festivalul se va încheia duminică, 26 martie, într-o notă veselă, începând la ora 18:00, cu proiecția comediei dramatice ,,Au revoir le bonheur /  Adio, fericire!’’, urmată, la 20:30, de comedia ,,Le Nouveau Jouet / Jucăria Nouă’’.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Trailer-ul Festivalului Filmului Francez ediția 2023 : https://www.youtube.com/watch?v=QoLYS9UM9Rw&ab_channel=InstitutulFrancezdinRom%C3%A2nia

Mai multe detalii despre program și filme se găsesc pe site-ul festivalului:  https://festivalff.ro/ .  (Alexandra-Roxana Rusu, CRP II)

 

         Alexandra-Roxana Rusu

You may also like...

Sari la conținut