„Around the World” – spectacol inedit la Balul Bobocilor de la Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava

Balul Bobocilor, ediția 2021, organizat de Asociația Studenților din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (ASUS) s-a desfășurat joi, 9 decembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor. Gazdele evenimentului din acest an au fost prezentatorii Ioana Ursu și Alexandru Neamțu, de la Radio USV, iar tema a fost Around the World – o adevărată călătorie, în care cei 10 concurenți au luptat pentru titlul de Miss și Mister Boboc USV.

Reluat după o pauză de un an, Balul Bobocilor ne-a oferit o seară de neuitat  cu cei mai talentați, inteligenți, creativi și curioși studenți. Seara a fost una plină de emoție, frumusețe, talent, cu note de umor și muzică bună, iar la final, juriul, format din patru membri – Valentin Popa (rectorul USV), Mihai Dimian (prorectorul USV), Iulia Sîrghi-Covalciuc (coordonator Radio USV și asistent universitar) și Daniela Lupușor (reprezentantă a studenților din USV) – a desemnat câștigătorii. Titlul de Miss Boboc 2021 i-a revenit tinerei Lupancu Mariana-Bianca, studentă la facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, anul II, la specializarea Comunicare și Relații Publice (ea a reprezentat specificul culturii rome), iar cel de Mister Boboc 2021 i-a fost acordat studentului Irinel-Valeriu Rusu, student la Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri, anul II, specializarea Management (care a reprezentat India).

 

Probele artistice – momente spectaculoase și performanțe remarcabile

La prima probă, cea de prezentare, participanții au avut ținute tradiționale specifice țării alese. Spania, Rusia, Egipt, India, Texas, Albania, Hawaii,  cultura romă, Turcia, Grecia – toate steagurile acestor țări, regiuni sau culturi fiind amplasate pe spatele concurenților. (prezentarea tuturor concurenților o puteți vedea aici – https://cuvantstudentesc.usv.ro/evenimente/ei-sunt-studentii-care-ravnesc-la-titlurile-de-miss-si-mister-usv-aronud-the-word/)

Momentele artistice ale bobocilor au însemnat interpretări muzicale, momente de dans, magie, pictură, pantomimă ori interpretări teatrale. Bobocii s-au străduit și au reușit să-i impresioneze pe colegii din public, dar și pe jurați, cu momentele lor artistice, sensibile și antrenante totodată.

Ultima probă a balului, cea a ținutelor de seară, a fost un adevărat festival de eleganța și stil –  rochii lungi de seară, costume clasice și papioane ce se asortau cu ținuta partenerei.

 

 

 

 

Liviu Teodorescu a ridicat audiența în picioare

 Organizatorii balului şi-au propus să-i surprindă pe cei prezenți cu un demers artistic variat, din care nu puteau lipsi surprizele.

Au primit aplauzele și aprecierea publicului Trupa „Mici”, formată din Andrei Cicioc și Mihai Boicu, doi absolvenți ai universității sucevene care împărtășesc pasiunea pentru muzică, Ansamblul Studențesc „Arcanul USV”, susținător și mesager al patrimoniul cultural românesc, care a adus pe scena Casei de Cultură un crâmpei din tradițiile, dansul și muzica autentică, precum și trupa „Fără zahăr”, care a îmbinat umorul cu muzica. Cu talentul și energia pozitivă  ne-a bucurat și Alex Grimaliuc, iar  Casa de Cultură a Studenților a au prezentat și o piesă de teatru, susținută de studenții Vrîncianu Ștefan-Valentin, Țega Dana Florentina, Coștiug Irina şi Daniel  Brădăţan, o creație proprie a acestora.

Cel mai așteptat oaspete al serii a fost, fără îndoială,  Liviu Teodorescu, care a venit împreună cu cu band-ul său, și a ridicat audiența în picioare cu piese precum „Fanele” sau „Ești piesa”, cântate cu pasiune de întreaga sală.

 

     

 

 

Câștigătorii, premiați de rectorul USV

După jurizare, rectorul USV, Valentin Popa, a premiat câștigătorii din acest an, felicitând participanții și organizatorii. Miss și Mister USV 2021 au fost desemnați Bianca Mariana Lupancu și Irinel Valeriu Rusu. Locul al II-lea a fost ocupat de Georgiana Andreea Lucescu, studentă la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, specializarea Engleză – Spaniolă și Daniel Brădățan, student la Facultatea de Drept si Științe Administrative, specializarea Drept, în timp ce locul al III-lea a fost adjudecat de Maria Alupului, studentă la Facultatea de Inginerie Alimentară, specializarea Protecția Consumatorului și a Mediului și Petru Tîrlă, student la Facultatea de Inginerie Electrica si Știința Calculatoarelor, specializarea Calculatoare. Un premiu special a fost oferit Victoriei Sava, studentă la Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri, specializarea Management și lui Nicu Zamari, student la Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri, specializarea Management.


Bianca Mariana Lupancu și Irinel Valeriu Rusu, Miss și Mister USV 2021

 

Mister USV 2021

Câștigătorul titlului de Mister USV 2021, Irinel-Valeriu Rusu, este student la Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri, specializarea Management, anul II .

Balul bobocilor îl consideră a fi o experiență de nedescris: “Experiența dată este de neuitat, superbă, cea mai tare, a fost șansa mea. Pe viitorii îi îndemn pe studenți să participe, să se ducă la preselecții, să se informeze, fiindcă e o experiență superbă. Nu m-am așteptat să câștig. Susținătorii mi-au fost familia și prietenii, cărora le mulțumesc.”

Mister USV 2021, Irinel-Valeriu Rusu

 

Miss USV 2021

Câștigătoarea titlului de Miss USV 2021, Mariana-Bianca Lupancu, este studentă la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, anul II, specializarea Comunicare și Relații Publice.

Bianca ne-a împărtășit faptul că este prima ei experiență de acest gen și de aceea s-a bucurat foarte mult: ,,Pregătirile au fost grele pentru că de fiecare dată trebuia să mă pictez pe față ca să pot intra în rol. Am făcut pantonimă și dans în liceu și în loc să aleg între  ele, am decis să le combin și să transmit un mesaj foarte important prin asta. Relația cu partenerul a fost foarte bună, suntem chiar împreună”

De asemenea, Bianca îi sfătuiește pe toți studenții să se implice în activitățile din cadrul universității, deoarece sunt experiențe foarte frumoase, din care nu o să aibă decât de câștigat.

 

Miss USV 2021, Mariana-Bianca Lupancu

 

Rectorul Valentin Popa: „Acest bal este o speranță că vom reveni spre o viață normal studențească”

Rectorul Universității ,,Ștefan cel Mare”, prof. dr. ing. Valentin Popa și-a exprimat bucuria față de organizarea acestui eveniment. „Acest bal este o speranță că vom reveni spre o viață normal studențească. Jurizez deja de 10 ani, de când sunt rector și, an de an, sunt tot mai frumoși, talentați și mai implicați. A fost o încântare pentru ochii noștri. Mi-a fost chiar tare greu să ale câștigătorii, au fost cele 3 probe , dar întotdeauna se face și o a patra probă care e pentru juriu, ne întâlnim cu ei, discutăm, îi vedem de aproape, la lumina sălii, nu la lumina scenei și acumulăm punctajele democratic’’. Rectorul încurajează toți tinerii să vină cu încredere la USV, să participe la toate activitățile organizațiilor studențești, pentru că așa vor simți cu adevărat viața studențească, iar Universitatea are tot ce este nevoie pentru a-i ajuta.

 

Prorectorul Mihai Dimian: „Mi s-a părut cea mai bună ediție de până acum”


Prorectorul Universității ,,Ștefan cel Mare”, prof. dr. ing. Mihai Dimian, a apreciat la superlativ evenimentul: „Avem studenți talentați. Mi s-a părut cea mai bună ediție de până acum. Chiar dacă nu a putut să fie sala plină, din cauza situației cunoscute, cred că lumea s-a simțit bine, și cei care nu au venit ne-au urmărit online în număr mare”. Prorectorul le urează viitorilor boboci: “să participe neapărat, au foarte mult de învățat din experiența de organizare și de pregătire”.

Balul s-a terminat într-o atmosferă incendiară, cu strigăte de bucurie, lacrimi, îmbrățișări și eternizarea acestor clipe prin nenumărate fotografii. (Ecaterina Moraraș – MD anul I, Andreea Podoprigora – MD anul I, Emilia Vîntuleac – MD anul I)

   

Ecaterina Moraraș                        Andreea Podoprigora            Emilia Vîntuleac

 

Fotografiile au fost realizate de:

                         

Ciprian Penciuc                                 Maria Alexandra Juncanariu 

             

Ionuț  Eusebiu Harasim                    Gabriel Andrei Vișan

You may also like...

Sari la conținut