Vă provoc să vă opriți pentru un moment și să vă întrebați: cum vă îngrijiți de voi înșivă în această perioadă solicitantă?

Haideți să ne oprim un moment și să vorbim despre ceva crucial pentru noi toți: sănătatea noastră. Acum, că se apropie sesiunea și că suntem cu toții pe drumul către examene, este esențial să ne amintim de un aspect adesea trecut cu vederea – starea noastră de sănătate. Astăzi, vreau să vă împărtășesc câteva gânduri despre importanța sănătății pentru succesul nostru academic.

Eu însumi, înainte de această sesiune, am fost lovit de o gripă severă care m-a ținut la pat pentru câteva zile. Atunci mi-am dat seama cât de vulnerabilă este sănătatea noastră și cât de mult influențează rezultatele noastre școlare. M-am întrebat atunci, și vă întreb și pe voi acum: cum să ne așteptăm să obținem rezultate bune dacă nu suntem în cea mai bună formă?

Sesiunea este ca o cursă de anduranță, iar noi suntem sportivii care participă. Dacă vrem să fim pe primul loc, trebuie să ne asigurăm că suntem la capacitate maximă. Dar ce înseamnă să fim în formă în contextul academic? Nu mă refer doar la studiu intensiv, ci și la starea noastră fizică și mentală. Știți, sănătatea este ca un aliat secret, care lucrează în umbră, pentru a ne asigura succesul. Dacă suntem obosiți, stresați sau bolnavi, performanța noastră scade. Așa că, vă provoc să vă opriți pentru un moment și să vă întrebați: cum vă îngrijiți de voi înșivă în această perioadă solicitantă? Poate părea că nu avem timp să ne îngrijim de sănătatea noastră în plină sesiune, dar vă asigur că este cea mai bună investiție pe care o puteți face. Un corp sănătos și o minte odihnită vor absorbi mai ușor informațiile, vor păstra mai bine cunoștințele și vor face față mai bine provocărilor examenelor.

Așadar, dragi colegi, să ne propunem să facem un pact cu sănătatea noastră în această sesiune. Să ne asigurăm că dormim suficient, că facem puțină mișcare zilnic și că mâncăm sănătos. Aceste mici schimbări pot face o diferență imensă în rezultatele noastre academice.

Fiecare efort pe care îl depunem acum pentru sănătatea noastră este un pas către succesul nostru viitor. Să ne ajutăm unii pe alții, să ne amintim mereu că, înainte de a fi studenți, suntem oameni, iar starea noastră de bine este cea care ne va duce la victorie.

Vă doresc tuturor mult succes în sesiune și să aveți grijă de voi înșivă. Sănătatea înseamnă putere, iar puterea ne va aduce triumful! (Cosmin Mihai Oprițescu, Calculatoare I)

Foto generică- pixabay 

 

  Cosmin Mihai Oprițescu

You may also like...

Sari la conținut