Simplu, dar liniștit

Și dacă tot voi vorbi despre deconectarea din rutina mea zilnică, consider a fi necesar să evidențiez cuvintele sau citatul ce îi aparține filozofului chinez Confucius: „Totul are o frumusețe, dar nu toată lumea o vede”.

Lucrurile mici sau călătoriile nu întotdeauna trebuie să fie pline de explorarea fiecărui colț a acelor locuri, ci un mic colț de stradă sau o acțiune ce pare lipsită de importanță este suficientă uneori pentru a mă face să iubesc acel spațiu sau fapt mai mult.

Ca o studentă care e stabilită în orașul în care studiază și care și-a format o rutină zilnică pentru a avea parte de un program cât mai organizat, îmi e suficient doar să meditez câteva clipe asupra faptului că, la sfârșit de săptămână, mă pot întoarce în orașul meu natal, orașul care mă ajută să mă reconectez cu mine însumi, să mă relaxez, datorită oamenilor dragi de care-s înconjurată, dar și activităților pe care le practic, indiferent de locul în care mă aflu, acesta fiind și un mare atu al meu.

În timp, a început să mă fascineze chiar și o simplă călătorie cu trenul, care pentru mine reprezenta doar o neînsemnată variantă, cu care să mă pot reîntoarce duminica înapoi la Suceava, pentru a studia. Și pentru că eu sunt o persoană care încearcă mereu să „asculte” lucrurile care se întâmplă în jur, trenul mi-a oferit și continuă să-mi ofere o mulțime de oameni care adoră să povestească despre ei, să împărtășească tot felul de întâmplări, fie ele plăcute sau nu, oameni de la care poți învăța, ori să încerci să aplici anumite metode din viața lor și în viața ta, ori să încerci să te depărtezi de acele idei pe care ei le consideră într-o oarecare măsură ca fiind sensul vieții sau să înveți din experiențele lor.

În continuare, chiar nu mi-aș permite să omit sau să nu specific care sunt și cele mai mari pasiuni ale mele, cele ce fac parte din bucuria momentelor mele mici, prin intermediul cărora evadez din rutina cotidiană, cele care pur și simplu mă relaxează și îmi dau o stare de bine, concis spus gătitul și sportul.

Pentru mine gătitul e precum iubirea, ori te dedici complet, ori nu te dedici deloc. Gătesc aproape orice, ador să experimentez și să reinterpretez rețete care-mi atrag atenția și care îmi plac în mod deosebit. Pot spune că e și un fel de a-ți pune la încercare creativitatea sau să vezi până unde poți pleca cu ea, nu întâmplător studiez și specializarea comunicare și relații publice, unde creativitatea și unicitatea definesc domeniul.

Dar, asemenea gătitului, care îmi aduce liniște și mă ajută să mă conectez și să mă apropii tot mai mult de obiectivele mele, așa e și în cazul sportului. Practicarea unor diverse exerciții fizice îmi îmbunătățește starea de bine, dar mai mult decât atât, îmi crește și încrederea în propriile forțe. Practic, sportul și gătitul mă disciplinează, mă ajută să-mi mențin atât mintea, cât și corpul antrenat, și imaginația vie.

Pentru mine, o vacanță de vis este un timp de odihnă, o oportunitate de a mă deconecta de rutina zilnică și de a mă bucura din plin de viață, iar această vacanță poate însemna timpul petrecut cu cei dragi mie, ori timpul petrecut cu mine însumi, timpul ce îl dedic gătitului sau mișcării. Toate aceste menționări sunt clipe de pură fericire, prin care mă simt împlinită și care contribuie la detașarea gândurilor de zi cu zi.

Dacă tot suntem în permanență în căutarea fericirii, de ce nu o putem găsi în aceste călătorii din viața noastră?

Merită pe deplin efortul de a încerca fiecare dintre noi să ne bucurăm de aceste momente mici care fac parte din viața noastră. Pentru că, până la urmă, noi suntem autorii acestora, așa cum a spus odată un om înțelept: „Omul este locul unde vrea să oprească timpul”. (Andreia-Magdalena Mandici, CRP II)

Andreia-Magdalena Mandici

You may also like...

Sari la conținut