Identificarea și soluționarea problemelor sociale, discutate de Ziua Mondială a Asistenței Sociale

Departamnentul de Științe Umane și Social-Politice din cadrul Facultatății de Istorie și Geografie din Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava organizează, cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale,  vineri, 24 martie 2023, ora 12.00, în Aula Corp E, o conferință intitulată „Diagnoza și soluționarea problemelor sociale. Modele de bune practici”.

Tematica generală a Zilei Modiale a Asistenței Sociale e reprezentată în acest an de „Respectarea diversității prin acțiuni sociale comune”. Drept urmare conferința „Diagnoza și soluționarea problemelor sociale. Modele de bune practici” va urmări evidențierea importanței procesului de diagnoză și de intervenție socială la nivelul problemelor din cadrul comunităților defavorizate aducând, ca elemente de noutate, modele de bune practici din partea unor instituții de specialitate în domeniul asistenței sociale. Accentul cade atât pe identificarea, cât şi pe înţelegerea realităţii problemelor sociale, iar soluționarea acestora se realizează prin acțiuni specifice, pornind de la rezultatele procesului de diagnoză socială.

Parteneri în organizarea evenimentului vor fi în acest an Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Colegiul Național al Asistenților Sociali, Filiala Suceava, Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociația Eliberare, Filiala Suceava și Fundația FARA, Filiala Suceava. Prin experiența acumulată în activitatea de diagnoză și soluționare a problemelor sociale, partenerii vor evidenția o serie de proiecte sociale, cazuri specifice și modele de bune practici, care sunt importante pentru dezvoltatea profesională a studenților de la programul de studiu Asistență Socială, dar și a altor studenți interesați de tematica dezbătută în cadrul conferinței.

Pentru informații suplimentare poate fi contactat conf. univ. dr. Cristina Cormoș, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Istorie și Geografie, Departamnentul de Științe Umane și Social-Politice, în calitate de coordonator program de studiu Asistență Socială. Contact:  cristina.cormos@ atlas.usv.ro , sau la tel.0745602188. (Radu Lupașcu)

You may also like...

Sari la conținut