Studenții cărora chiar le pasă

Este extrem de important ca forțele de muncă tinere să fie implicate în crize asemănătoare  pandemiei Covid-19, dar și mai important este ca acești tineri să primească motivația și valorizarea maximă a abilităților și cunoștințelor pe care le dețin.

Suntem mândri să menționăm că în perioada octombrie 2021 – martie 2022, studenții nu au rămas reci la nevoile publice și s-au implicat activ în activități desfășurate în cadrul Direcției Județene de Sănătate Publică Suceava. Cei 23 de studenți din cadrul Facultății de Medicină și Științe Biologice, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, de la programele de studii Asistență medicală generală, Nutriție și dietetică, Balneofiziokinetoterapie și recuperare n-au asistat distanți la haosul care s-a instalat, ci au ales să dea o mână de ajutor, în ciuda tuturor riscurilor. În baza convențiilor de colaborare încheiate de  Universitatea „Ștefan cel Mare” cu DSP Suceava, studenții au efectuat anchete epidemiologice și activități de operare a platformei Corona-Forms, în cadrul efortului de combatere a pandemiei Covid-19.

Acești tineri, care și-au rupt din timp și au lăsat deoparte alte preocupări, folosindu-și cunoștințele în cel mai empatic și altruist mod, vor primi burse speciale, cu valori cuprinse între  600 lei și 1000 lei.

Facultatea de Medicină și Științe Biologice din cadrul USV promovează implicarea studenților în problemele de ordin local și regional, prin susținerea comunității și prin contactul direct cu societatea.

Activități de acest tip sunt o lecție importantă, vitală chiar, în dezvoltarea personalității unui viitor profesionist, o motivație pentru sprijinirea binelui colectiv și pentru pătrunderea obiectivă la bazele unei probleme. (Sabrina Vacari, CRP, II)

 

             Sabrina Vacari

You may also like...

Sari la conținut