Studenți USV, rezultate deosebite la concursul studențesc „România fără dosar”

Patru echipe studențești din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava s-au calificat în etapa finală a celei de-a IV-a ediții a hackathon-ului studențesc „România fără dosar”, organizată de Universitatea din București și Camera Deputaților, în perioada 23-24 noiembrie, la Cluj-Napoca. Organizatorii au decis ca, în finală, componența echipelor să fie una mixtă,  mizând pe colaborarea dintre studenți de la universități diferite. După jurizare, echipele din care au făcut parte studenții suceveni au ocupat întreg podiumul, clasându-se pe locurile I, II și III.

În acest an, tema competiției a fost „Funcționarul public virtual cu ajutorul inteligenței artificiale”. În prima etapă s-au înscris 44 de echipe, dintre care 20 s-au calificat în etapa finală. Echipele finaliste au fost formate din 40 de studenți de la 13 facultăți, reprezentând 8 universități din țară: Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Transilvania” din Brașov.

Câștigătoarea locului I a celei de-a IV-a ediții a fost echipa „Media Aliens”, formată din următorii studenți: Gabriela Bilboreanu, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, Ana-Maria Waszkiewicz-Filioreanu, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Științe ale Educației, specializarea Psihologie, alături de Ștefana Tăbușcă, de la Universitatea din București, Facultatea de Matematică și Informatică, și Mihai Vartic, de la Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică.

Premiul al II-lea a fost obținut de echipa tehnică „NGneers”, formată din studenții Cătălin Stratu și Daniel Lupăștean, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, specializările Calculatoare și Securitate cibernetică, alături de Călin Robert Alberto și Eduard Drăgan, echipa de comunicare „Un viitor fără hârtie”, de la Universitatea din București, Facultatea de Științe Politice.

 

Locul al III-lea a fost adjudecat de echipa „Let’s do IT”, formată din Daniela Căpusneac și Evelina Guzun, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, specializarea Media Digitală, alături de Violeta Mihai și Leonard Nuță, echipa „LVAI”, de la Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, specializarea Ingineria Sistemelor. În finala competiției s-a calificat și echipa suceveană „Intelligent Stack”, formată din studenții Mitrofan Liviu și Sferciuc Beniamin Teofil, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, specializarea Calculatoare.

 

Studenții au lucrat în echipe mixte (IT & comunicare), pentru a dezvolta soluții inovative, sub coordonarea a cinci mentori-deputați: Viorel Băltărețu, Firczak Iulius Marian, Radu Panait, Ana Loredana Predescu și Sabin Sărmaș. Fiecare mentor a lucrat cu două echipe, alcătuite din patru studenți. Din juriul competiției au făcut parte reprezentanți ai mediului academic, antreprenoriatului și administrației publice centrale: Sandu Băbășan, Tech Antreprenor & Angel Investor, Mihaela Becheru, Head of Public Affairs humans.ai, prof.univ.dr. Adrian Groza, cadru didactic la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Ioan Istrate, expert AI, Ioana Mititelu, lector universitar la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Eduard Mititelu, secretar de stat Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Simona Motogna, prof.univ.dr. la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Florin Nechita, conf.univ.dr. la Universitatea „Transilvania” din Brașov, lect.univ.dr. Bogdan Oprea, de la Universitatea din București, și conf.univ.dr. Nicolae Urs, de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

După finala competiției, propunerile formulate de studenți urmează a fi implementate de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, beneficiind de sprijinul partenerilor de la Humans.ai și al studenților din echipele câștigătoare.

You may also like...

Sari la conținut