[Din auzite…] Cele mai vechi metode de copiat

Imaginația studenților, atunci când trebuie să ia o nota bună, fără prea multe eforturi, nu are margini. Ne referim, evident, la copiat. Cred ca mulți dintre noi au făcut-o, măcar o dată.

În anii 2000 au apărut băncile cu un singur loc în școli și licee, ceea ce a făcut puțin mai complicat suflatul răspunsurilor.

Dar sa ne întoarcem în timp, la cele mai „demodate” metode, de care s-au folosit și părinții noștri  :

  1. Fițuicile sub bancă. Este considerată metoda cea mai veche. Studenții lipesc foile cu răspunsuri sub pupitru sau improvizează un „buzunar” de hârtie în care ascund fițuicile.
  2. Fițuica pe talpa pantofului. Aceasta metoda era folosită în special de băieţi. După ce se aşeza în bancă, înainte de începerea examenului, studentul lipea efectiv fiţuica pe talpa încălţării. E drept, trebuia să aibă niscai mobilitate pentru a putea apoi să şi citească de pe hârtie.
  3. Fițuicile sub dresuri. O altă metodă, folosită de fete de data asta, este ascunderea fițuicilor sub dresuri transparente, la care adaugă o fustă ce o pot ridica mai ușor.
  4. Metoda șervețelul. Se scrie cu creionul pe un șervețel ceea ce nu reușești să învăţaţi și apoi îl desfaceți, chipurile pentru a vă şterge nasul. O să pară scârbos, dar sigur nu o să vă întrebe nimeni ce faceți acolo.
  5. Metoda prohabului. Se bagă hârtiuța în pantalon și se trage cu ochiul în timpul examenului. Puține șanse ca proful să vă spună să luați mâna de acolo.
  6. Copiuța din pachetul de gume. Îți faci copiuțe și le lipești în interiorul ambalajului, suficient cât să poți trage cu ochiul. Important să nu-ți ceară proful o gumă.
  7. Scrisul pe antebraț. Condiția e să nu scrii romane și să porți mâneci cât mai lungi.
  8. Scrisul pe bancă. Este probabil cea mai veche metodă de copiat și care necesita multă atenție.
  9. Copiuța sub fund. De ea a auzit toată lumea, dar ce te faci dacă proful te prinde și te pune sa te ridici ?
  10. Colegul din față. Pentru această metodă e nevoie de două persoane, dintre care una trebuie neapărat să mai și învețe.

Cel mai sigur este, însă, să învăţaţi pentru fiecare examen. Mergi întotdeauna la fix, nu ai emoţii că nu vei lua examenul sau că vei avea probleme cu copiatului. Pentru că, dacă înveţi, logica elementară spune că nu mai ai nevoie să copiezi.

You may also like...

Sari la conținut