Îți poți permite să călătorești fiind student?

Fiind student îți poți permite să călătorești cu două condiții: fie lucrezi și câștigi destul de binișor încât să îți permiți…

Fie ești întreținut de cineva(așa cum se întâmplă și în cazul meu). Acum haideți să vă povestesc cum a început această călătorie.

Era prima dată în viață mea când trebuia să zbor cu avionul, îmi era atât de frică, zborul însă a fost un succes.

Ajunsă în Dortmund, împreună cu prietenul meu, am planificat o excursie la castelul Rheydt, una dintre adevăratele comori medievale din Mönchengladbach. Este incredibil cum acest formidabil castel a rezistat timpului.  Am rămas cu adevărat fascinată tocmai din acest motiv îmi doresc să împărtășesc cu voi această experiență atașând câteva poze și  informații cu istoria castelului, pentru că nu știu de ce, dar cred că v-am trezit curiozitatea și vă doriți să știți mai multe, ce-i cu acest castel și care este istoria lui. Așa dar, să înceapă aventura!

 

Castelul Rheydt ( Schloss Rheydt în germană) este un palat renascentist din Rheydt , Mönchengladbach , Renania de Nord-Westfalia , Germania. De-a lungul anilor, clădirea a fost sediul familial al diferitelor familii nobiliare, inclusiv dinastia Bylandt-Rheydt, care a condus peste Rheydt timp de peste 300 de ani și a dat palatului aspectul actual.  Primul stăpân al castelului menționat pe nume este William von Heppendorf.

Inițial un castel datând din 1060, palatul a evoluat de-a lungul anilor pentru a deveni palatul care este astăzi. Prima mențiune documentată a castelului datează din 1180, făcută de arhiepiscopul de Köln Filip I când a menționat veniturile care trebuie încasate de proprietarul de atunci al castelului, domnul Rheydt, în corespondența sa.

Otto von Bylandt a avut fațada externă existentă creată de Massimiliano Pasqualini (1534-1572), fiul arhitectului italian Alessandro Pasqualini . Majoritatea lucrărilor lui Pasqualini rămân în stare excelentă. De-a lungul secolului al XIX-lea, palatul și-a schimbat mâinile de multe ori, totuși proprietarii nu au putut să întrețină palatul din cauza costurilor de întreținere.

Orașul Rheydt a achiziționat castelul în 1917. Acesta găzduiește Muzeul Orașului Castelului Rheydt ( Städtisches Museum Schloss Rheydt în germană) din 1922 și prezintă o mare colecție de artă și obiecte culturale din perioada Renașterii și Barocului, precum și materialele textile istoria Mönchengladbach. Există câteva luni de expoziții cu referințe tematice la istoria locală, de exemplu Hugo Junkers – Viață și muncă în vara anului 2004. În 1978, a fost Muzeul European al Anului.

Momentul culminant al vizitei a fost întâlnirea cu păunii. În cele câteva ore petrecute la castel am observat faptul că păunii sunt niște iubitori de atenție, obișnuiți cu oamenii, se duc acolo unde este mai multă lume și fac spectacol așteptând parcă să fie filmați și pozați. Cu toate că erau și unii reticenți cu străinii și nu prea acceptau să fie mângâiați, i-am putut atrage cu mâncare și i-am hrănit din mână.

 

(Și apropo, în țara de origine, India, păunii sunt considerați păsări domestice de mai bine de 2000 de ani. De-a lungul timpului au ajuns să împodobească grădinile nobilimii din toate tarile europene.)

Cineva spunea la un moment dat următorul lucru ,,Călătoria nu este niciodată o chestiune de bani, este o chestiune de curaj”, ei bine, eu pot spune cu certitudine faptul că eu am avut curaj să călătoresc, dar nu am avut bani, din fericire însă, am fost ajutată să-mi îndeplinesc încă o dorință, iar pentru acest lucru sunt recunoscătoare oamenilor dragi din viața mea! (Ana Revencu, CRP, II)

 

      Ana Revencu

You may also like...

Sari la conținut