”Cuvânt Studențesc” – ziarul tuturor studenților din USV

Vineri, 5 Martie 2021, de la ora 10, în Aula din Corpul A al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, a avut loc lansarea în format on-line a revistei ”Cuvânt Studențesc”. La eveniment au participat colectivul redacțional al revistei, coordonator Tiberiu Avram (redactor-șef al ziarului ”Monitorul de Suceava”), studenți și profesori din cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul USV.


La începutul anului 2020, colectivul redacțional al revistei format din studenți de la specializarea Comunicare și Relații Publice (CRP) lansa primul număr tipărit al ziarului.
Din păcate, pandemia i-a împiedicat pe aceștia să continue să se întâlnească, să socializeze, să caute colaboratori și, implicit, să editeze și al doilea număr.
Încă de la început, studenții și-au propus ca ziarul ”Cuvânt Studențesc” să fie al tuturor celor care studiază la USV, studenți, masteranzi sau doctoranzi. De altfel, în ediția on-line se regăsesc articole scrise de studenți de la toate facultățile din cadrul universității sucevene, articole ce pot fi regăsite pe site-ul: www.cuvantstudentesc.usv.ro.

În prezentarea pe care a făcut-o în fața celor prezenți, Tiberiu Avram, cel care coordonează studenții de la ”Cuvânt Studențesc”, a spus: ”Acum avem ziarul online, avem pentru ce scrie și vă îndemn să fiți colaboratori ai ziarului CUVÂNT STUDENȚESC. Puteți intra pe site, vedeți ce varietate de articole sunt, putem să inventăm și alte rubrici, dacă voi considerați că sunt necesare. Există și o pagină de contact, unde puteți trimite mesaje către e-mail-ul ziarului. Este plăcut să scrii, fiecare în funcție de pasiunile pe care le are, dar s-ar putea să vă ajute în viață, la un moment dat, să vă apară în CV că ați fost colaboratori ai ziarului USV. Așa că aveți toate motivele să colaborați cu ziarul CUVÂNT STUDENȚESC!”

La rândul ei, dr. Dana Humoreanu a precizat că  ”Din teorie, în facultate, aveți ocazia, cel mai des, să aflați că presa manipulează, că articolele sunt de proastă calitate, partea urâtă care, într-adevăr, există. Însă, dacă veți fi colaboratori ai ziarului CUVÂNT STUDENȚESC, veți avea ocazia să vedeți partea frumoasă a presei, ce e interesant, frumos și dinamic în meseria de jurnalist.”
Adresa de e-mail la care pot trimite studenții propunerile de articole este: cuvantul.studentesc@usm.ro.


Parafrazându-l pe Ion Heliade – Rădulescu, Tiberiu Avram le-a adresat celor prezenți îndemnul „Scrieți dragi studenți, scrieți! Scrieți despre orice, dar scrieți!”, menționând că așteaptă colaboratori din toate facultățile universității sucevene.

Andrada Bartoi, CRP

Foto: Ciprian Penciuc, FSEAP

You may also like...

Sari la conținut