Târg de carte cu scop caritabil

Book Café a găzduit, joi, 24 noiembrie, în intervalul 12.00- 18.00 un nou eveniment cultural, unul cu scop caritabil de această dată. Este vorba despre Târgul de carte, care a fost organizat de Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia (GIRB) și s-a desfășurat în urma donării a 20 de carți de către membrii organizației. Bineînțeles, prețurile cărților au fost mai mult simbolice, iar încasările urmează să fie donate integral unei familii social vulnerabile, cu zece copii.

                                                             Studenți voluntari

 

Acest târg a fost conceput în așa fel, încât atmosfera plăcută și contextul cultural să atragă curioșii, iar clienții să se înmulțească organic. Studenții au primit, pe lângă volumele achiziționate, și o băutură caldă din partea Book Café. În mai puțin de două ore, jumătate dintre cărți erau deja vândute, stocul complet epuizându-se în scurt timp.

GIRB obișnuiește să întreprindă anual activități cu scop caritabil, mai ales înaintea sărbătorilor de iarnă. Diana Gabor, președintele GIRB, ne-a mărturisit faptul că, deși erau puține cărți, nu se aștepta ca târgul să se desfășoare atât de armonios și să se vândă atât de rapid toate cărțile. Ea ne-a povestit și despre felul în care au reacționat studenții: „Atât membrii organizației, cât și restul studenților au fost receptivi la proiectul nostru, ba chiar câțiva au oferit doar donații, fără a lua și cartea, iar asta mă bucură foarte mult.”

 

Susținem și încurajăm acest tip de activități atât în cadrul USV, cât și în afara spațiului academic. Atitudinea empatică și implicarea ne apropie și ne fac să conștientizăm importanța unei gândiri civice sănătoase. Deci, noi, studenții, mierea societății, ar trebui să fim inițiatorii și promotorii principali a proiectelor de acest gen. (Sabrina Vacari, CRP III)

 

        Sabrina Vacari

You may also like...

Sari la conținut