Spectacolul-atelier “Sonete de Shakespeare, file de poveste”: artă la puterea a patra cu emoții shakespeariene

Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava a avut ocazia să fie gazda spectacolului-atelier “Sonete de Shakespeare, file de poveste”, un jam session interartistic care a îmbinat poezia, teatrul, muzica și dansul. Direcția artistică a spectacolului a fost realizată de Liviu Dospinescu, regizor, actor și profesor de studii teatrale și culturale la Departamentul de literatură, teatru și cinema de la Universitatea Laval din Quebec, Canada.

 

Spectacolul a avut loc în Auditorium ,,Joseph Schmidt”, în seara zilei de 10 ianuarie 2024, iar, timp de o oră și jumătate, artiștii au interpretat teatral 7 dintre cele 154 de sonete scrise de William Shakespeare. Sonetele au fost recitate atât în limba engleza, cât și în limba română, de către Liviu Dospinescu și Luiza Cupceac, fiind acompaniate de mișcările dansatorilor Gabriel Scalschi, Andrei Tcaciuc și Andrada Costin.

 

Întreaga reprezentație a fost o combinație care a “hrănit” intelectul și sufletul spectatorilor. Profunzimea versurilor lui Shakespeare, umorul și carisma actorilor, mișcările ritmice ale tinerilor, muzica ce închega tot acest ansamblu sub forma unei opere renascentiste. Pe scurt, o experiență artistică completă.

Spectacolul a fost, totodată, un prilej de a-l întâlni pe Liviu Dospinescu și în calitate de viitor profesor al Universității Ștefan cel Mare din Suceava. Acesta ,,și-a dat acordul să susțină disciplina “Istoria artelor spectacolului” în cadrul noului program de licență în Cinematografie, fotografie, media pe care-l pregătim pentru autorizare în acest an.” , a scris prorectorul Mihai Dimian pe pagina sa de Facebook. (Alexandra Rusu, CRP III)

 

             Alexandra Rusu

You may also like...

Sari la conținut