Desenele animate ale copilăriei nu pot fi uitate niciodată
Timpul petrecut alături de cei dragi este din punctul meu de vedere cel mai prețios, indiferent de activitatea pe care o facem împreună. Astăzi, într-o lume în care copiii sunt tentați să-și petreacă cea mai mare parte a timpului în fața pc-ului, laptopului sau a tabletei, vizionarea unui desen animat acasă alături de cei dragi reprezintă ieșirea din rutină pentru întreaga familie.
Asemenea tuturor celor de vârsta mea, o mare parte din copilărie mi-am petrecut-o în fața televizorului, uitându-mă la desene animate. Seriale precum Pokemon, Dexter, Familia Flinston, Tom și Gerry, Pantera roz, Scooby-Doo, unde ești tu?, Instector Gedget, Copii de la 402, sunt desenele animate ale copilăriei mele, pe care le urmăream episod cu episod. În ciuda faptului că toate desenele animate de pe Cartoon Network și Fox kids erau în limba engleză, nu a reprezentat un impediment în a urmării episoadele ce mereu îmi captau atenția.
Îmi aduc aminte cu drag de serile în care stăteam alături de familia mea și urmăream cu mare drag minunatele aventuri ale lui Scooby-Doo. Niciodată nu am să pot uita desenele animate care mi-au umplut copilăria și nu am să pot refuza niciodată propunerea cuiva de a ne uita la episoadele ce mereu ne captau toată atenția.
Peripețiile lui Scooby-Doo alături de prietenii săi au reușit să atragă atenția întregii familii, datorită misterioaselor aventuri „captivante” ale fiecărui episod în parte.
Desenul animat se adresează tuturor categoriilor de vârstă, fiind un desen plin de acțiune, mister și umor, făcându-i pe toți membrii familiei atenți pe tot parcursul unui episod.
În special, scopul desenelor animate este acela de a educa într-un anumit fel copii și de a le îmbogății acestora imaginația, iar în ceea ce privește aventurile celor 5 prieteni,
aceștia au un caracter educativ, plecând de la prietenia și curajul de care dau dovadă toate personajele pe parcursul tuturor episoadelor.
Anumite clipe/momente din viață nu pot fii uitate niciodată, inclusiv minunata copilărie. Deși suntem adulți, cândva în trecut am fost și noi „dependenți” de desene, iar repetarea acestei experiențe nu poate decât să ne reamintească de acele clipe în care eram liberi și fără nicio grijă.
Vizionarea unui episod de desene animate alături de cei dragi nu poate decât să retrezească în fiecare adult bucuria din acea perioada copilărească. Indiferent cine suntem, ce facem, cum facem, în fiecare din noi se află cu siguranță un suflet de copil. (Codruța Teodora Simion, FIESC, ESM anul I)
foto generică – pixabay
Codruța Teodora Simion