Iubim sau nu iubim?

Plângem adesea când suntem părăsiți și neiubiți. Lumea cade peste noi ca niște stropi reci, dintr-o neagră streașină de nouri. Criticăm iubirea și o reînviem din nou. Producem un act de procreare.

Unii își construiesc un mediu propriu, în care se simt în deplină siguranță și confort. Acestor oameni le este greu să accepte pe cineva. Pentru ei ar însemna să rupă o bucată din mediul lor. Acești oameni se tulbură în astfel de momente și se simt neputincioși în fața realității și a acțiunii ce urmează a se întâmpla. Lor le place să fie distanți și să pară reci. În schimb iubesc prieteniile, nu cu toți, doar cu cei care își atestă meritul. Frica lor este să transforme prietenia în iubire. Nu poți spune despre ei că nu sunt făcuți pentru a iubi. Nu este însă prioritate lor. Făcând acest lucru s-ar simți la un moment dat plictisiți și obosiți, ar vrea să se retragă înapoi în mediul lor. Sunt fire contemplative. Pentru ei iubirea este un act de contemplație. Gândesc peste măsură și devin neînțeleși. Și-ar pune ei o plăcuță în gât începând să cerșească iubire. Însă, nu o vor face. Este un act ce le-ar consuma toată energia. Ce rost mai are un gânditor fără energie? Ar produce idei seci și nu de valoare. De unde să capeți energie când ești epuizat? Apare nevoia de un tratament de recuperare. În acest moment ajunge să se înțeleagă că trebuie măcar odată în viață să iubești. Altfel, mare gânditor, cum aveai să-ți descoperi propriul sine?

El a trebuit să o iubească cum nu o făcuse nimeni până atunci. Însă, avea o problemă, se îmbolnăvise de singurătate. Iubirea este o armă împotriva singurătății, cu care o omori, răscolind într-un final pământul. Iar el fără singurătate se transformă într-un melancolic, care vede peste tot pe unde calcă, urmele unei fărâme de pământ răscolit. Nu îi răscoli lumea interioară și nu îi ucide singurătatea. Înțelege-i rostul pe acest pământ. Nu este nici într-un caz de a iubi, mai degrabă de a se amăgi că iubește. Iar pentru el este cea mai mare durere.  (Cristian Reznic, CRP II)

 

   
      Cristian Reznic

You may also like...

Sari la conținut