Pledoarie pentru facultatea mea: Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management
De la facultatea noastră pornește și evoluează tehnologia
Uhm… Hei. Aici vă scrie un student din anul 4, de la Facultatea de inginerie mecanică, mecatronică și management. Surprinzător, știu. Sună a testament deja, dar nu.
Sunt o persoană normală cu mâini, picioare și ochi, uau dar aleatorie. În principal voi explica de ce anume este bine să alegi această minunată facultate, pentru tine în primul rând, apoi și pentru viitorul tău. Încep cu faptul că în al nostru corp, care apropo, este ”B”, se află tot ce ai nevoie. Un dozator. Cea mai bună cafea/ceai/etc. Ne mândrim cu el. Diminețile n-ar avea aceeași pată de culoare, fără el. Lângă acesta, începe povestea fiecărui student, de obicei. Sincer, am impresia că glumele seci de genul „De ce a trecut castravetele strada…Pentru că era verde”, ha ha, pornesc de la noi, inginerii în devenire. Simțul umorului este tare vast aici, îți poți da seama din aceste cuvinte. Oricum, de obicei dacă ești de fel, curios în a afla detalii legate de orice mică prostioară, de exemplu, ce forță acționează asupra unui perete când te sprijini pe el, care sunt sigur că toți v-ați întrebat asta, aici găsești tot acest lux de informații, cu o ghidare potrivită.
De la facultatea noastră pornește și evoluează tehnologia, și tu odată cu ea. Dacă dorești să vorbim și de lucruri mai reale, cum ar fi bănuțul, aici ai nimerit la loterie. În primul rând, vei avea un loc de muncă garantat, pe oricare dintre domeniile pe care ți le oferă facultatea noastră și pe care vei merge în al tău viitor, și nu vei duce lipsa termenului ”ban”. Efectiv, sunt o grămadă. Primești în mână o ”cărămidă de verzișori”, doar pentru că ai stat și studiat câțiva anișori aceste detalii la facultate. Plus de asta, locurile de muncă vin și te caută, chiar din anii primari. Da, foarte ciudat. Prin anul 2, am fost chiar surprins când am fost abordat să lucrez în timpul faculăţii, la o firmă care era în domeniul pe care-l studiam, chiar dacă nu știam o boabă.
Cantitatea de informații este uriașă, dar interesantă. Să ai doar puțină curiozitate în tine, este tot ce ai nevoie să aprinzi acea ”foame” a creierului. Dacă ești pasionat/ă de mașini, roboți, tehnologie în general, cum să faci ceva să funcționeze după un progrămel gândit de tine, o mașină să funcționeze după modul în care ai construit-o, aici înveți toate aceste lucruri.
Acel moment în care vezi că merge ceva făcut de creierul și mâinile tale, sentimentul este extraordinar. Iar așa vei ajunge să lansezi și tu glume exotice și seci, ha ha. Uhm, da. Recomand această facultate din toată inima, chiar dacă în primul an mă gândeam în fiecare zi cu ce am greșit, ce caut aici și ce legătură au toate acestea cu profilul la care eram. Dar după ce treci de primul an, te vei trezi puțin la realitate și îți vei da seama că pentru a face ce urmează, îți trebuie tot din anii precedenți. Să explic mai frumos, mai întâi facem ringul de dans, iar apoi dansăm pe el, corect? Prefer valsul, este mai poetic.
–
Gabriel Ungureanu