Pledoarie pentru facultatea mea: Facultatea de Inginerie Alimentară

Când ceilalți vor ieși de pe băncile facultății, eu voi fi deja angajat

Facultatea de Inginerie Alimentară asigură un program de educație de un înalt nivel. Profesorii sunt serioși, dornici de a învăța studenții tainele ascunse ale acestui domeniu. Aceasta nu este orice fel de facultate, consider ca am ales-o cu inima. Îți acordă șansa să înveți ce este mai bine pentru un corp, iar experimentele făcute în cadrul acesteia mă ambiționează să aflu mai multe.

Consider că fiecare persoană are nevoie de documentare și acest loc îmi oferă șansa să studiez despre „sportul” meu preferat, mâncatul. Primele mele cursuri pot spune că mi-au oferit atât de multe plăceri, pe lângă faptul că nu avem voie sa băgăm degetele în priză, deși îmi doream asta cu desăvârșire (ironie), sau faptul că dacă scot ștecherul din priză doar cu o mână îmi va aduce un 2. Este chiar o facultate serioasă, în care mă simt ca un doctor sau cercetător științific făcând experimente într-un halat alb. Chiar este o facultate plină de surprize, iar cel mai surprinzător lucru este că îmi place ceea ce fac.

De ce este mai bună Facultatea de Inginerie Alimentară? Este o facultate în care învăț pentru a deveni inginer alimentar. Când ceilalți vor ieși de pe băncile facultății și se vor gândi ce să facă mai departe eu voi fi deja angajat. Poate vor căuta un loc de muncă sau își vor deschide un magazin alimentar, fiecare cu norocul lui. Dar știu că eu voi fi prezent să văd dacă lucrurile sunt în regulă, alimentele ținute în frigider, la grade corespunzătoare, iar dacă nu, amendă sau închis. Există cel mai rău profesor, cel mai rău examinator, spaima șoselelor, iar eu voi fi spaima magazinelor. Voi fi corect și voi susține să se mănânce sănătos, corespunzător. Să nu strice ceilalți alimentele degeaba. Sunt un gurmand, iar pentru asta mâncarea necesită timp, plăcere, dar mai ales grijă și interes.

Este mai bine să mănânci ceva bun, să trăiești bine, decât ceva nesănătos doar pentru că e mai ieftin și să te ia dureri din cauza asta. De aceea, vreau să schimb multe lucruri. Să se gândească fiecare și la cel de lângă el, dacă nu te interesează de ceilalți, înseamnă că nu ai respect de sine. Să rămână cei cinstiți și corecți, care se gândesc și la aproapele lor. Mai am puțin și termin facultatea, ne vedem atunci.

Nu uita: „Edere aportet ut vivas, non vivere ut edas” (Cicero) – trebuie să mănânci ca să trăiești, nu să trăiești ca să mănânci.

Cristian Popovici

You may also like...