Vacanțe studențești: Călătorește rațional într-un oraș de vis

Cunoaștem extrem de bine conceptul de ,,student cu buget redus”, de fapt, este chiar un pleonasm, când spui ,,student”, imediat gândul îți zboară la un vânt călduț și fin care bate prin buzunare.

Totuși, bugetul restrâns n-ar trebui să stea în calea viselor tale, anii studenției trebuie să fie perioada de tranzicție între adolescența timpurie și maturitate, sunt anii de formare și de acumulare a experiențelor memorabile.

Deşi, cu ceva timp în urmă gratuitea la tren facilita enorm experienţele acumulate prin călătorii, prin explorare şi activităţi turistice, acum nu ne mai putem bucura de acest avantaj. Însă, nimic nu este imposibil, desigur cu mici cheltuieli în plus, nici acum călătoritul nu e o problemă prea mare.

Recent am avut oportunitatea de a-mi însoţi prietena la Oradea, cu siguranţă printre cele mai frumoase oraşe din România. În urma acestei experienţe pot afirma cu certitudine că un drum de 10 ore nu-i chiar atât de mult, iar Oradea ar merita oricât. Dar, până să ajungem la noua mea pasiune pentru acest oraş, consider că ar trebui să începem cu începutul, cum e şi normal.

 

Dacă doriţi să vă asiguraţi că nu veţi avea un dormitor comun cu restul călătorilor din gară, vă recomand o rezervare preventivă la vreun hotel. Noi nu ne-am dorit o noapte cu peripeții, deci prietena mea a ţintit direct în cele mai avantajoase reduceri, rezervând o cameră de hotel chiar la jumătate de preț pe aplicația Booking.com, care e o adevărată minune pentru călători.

Clienții fideli beneficiază des de oferte extrem de atractive și de primiri calde, recomandarea noastră este să rezervați camera de hotel preventiv, ceea ce ar putea reprezenta cu adevărat o ușurare privind bugetul. Hotelurile de pe Booking.com dețin avantajul de a presta astfel de servcicii chiar și pentru un timp extrem de scurt, iar călătorii sunt întâmpinați la destinație indiferent de ora sosiri.

Puteți sta chiar în centrul orașului pe care l-ați ales, la un preț redus și cu o priveliște de neuitat.

În momentul în care eşti asigurat că ai unde să-ţi aşezi capul pe pernă şi ai unde să faci un duş fierbinte în momentul în care ajungi la destinaţie, călătoria poate să înceapă.

Pe lângă faptul că destinaţia finală arată de vis, întreg drumul parcurs cu trenul este un joc impresionant de peisaje. Deci, dacă telefonul vostru are prea puţină memorie, mai bine lăsaţi-l acasă decât să muriţi de frustrare. După acel drum scurt de doar 10 ore, în faţa ochilor tăi se va deschide unul dintre cele mai curate, frumoase din punct de vedere estetic şi arhitectural locuri din România.

Un duş scurt, o retuşare a machiajului şi foc la ghete în căutarea frumuseţii de noapte a oraşului.

Deşi eram epuizate după un drum atât de lung, entuziasmul a neutralizat orice urmă de oboseală.

După o scurtă plimbare, am pornit la o vânătoare de cafenele, iar alegerea noastră neinspirată a fost s-o alegem pe cea mai goală. Ţineţi minte, orice în viaţa asta are o logică! Dacă o cafenea e goală, pe când altele 5 sunt aglomerate, asta ar trebui să vă spună cevă. Păi nouă nu ne-a spus nimic la acel moment.

Totul arăta extrem de bine, preţurile erau surprinzător de mici, iar cafeneaua arăta şi ea drăguţ.

 

Două prăjituri submediocre mai târziu, deja regretam alegerea făcută. După două verdicte ruşinoase pentru acel local (eu dădusem sub nota 7 prăjiturii mele, iar prietena mea își lăsase corigentă cafeaua și prăjitura), am luat-o iar la pas pe străzile orașului. Spre surprinderea mea, Oradea a fost mai frumoasă ziua, decât seara. Cu un Târg de Crăciun superb și cu o arhitectură fără cusur, Oradea este cu siguranță o destinație de vis. Să nu uităm de râul uriaș care traversează orașul, să nu uităm de parcuri și în primul rând, de curățenia din oraș. Hotelul a fost și el extrem de drăguț, frumos amenajat, aproape de centrul orașului.

Ziua următoare nu-mi simțeam picioarele de la atâtea plimbări. Totuși, n-am scăpat fără vreo 10 km de mers și în ziua aceea, n-am scăpat fără o sesiune de shopping și fără o nouă cafenea (o experiență ceva mai plăcută).

Am pornit spre Suceava la drum de noapte, dar nu fără o scurtă oprire în Cluj, ghinionul care ulterior a devenit noroc, a fost să nu prindem un tren direct spre Suceava. În cele două ore de așteptare a trenului Cluj-Suceava, n-am putut să nu vizităm și centrul Clujului. Dacă găsiți o căciulă albă prin Cluj, prietena mea încă o așteaptă să revină la proprietar.

Lucrul interesant la trenuri este că ai ocazia să cunoști tot felul de oameni, iar după câteva discuții despre stereotipuri și bucovineni, am adormit până la Suceava.

Îndemnul meu este să călătoriți cât mai mult și să nu lăsați oportunitățile să vă scape printre degete.

 

Nu uitați că avansând în vârstă călătoriile nu vor mai fi atât de accesibile din cauza altor factori. Când banii nu vor mai fi o problemă, fiți siguri că timpul, responsabilitățile și grijile cotidiene vor deveni noile voastre preocupări.

Deci, nu mai pierdeți timpul, în acest caz nu discutăm despre o risipă de bani, ci din contra- de o investiție.

Ps. Nu uitați să faceți minim 200 de fotografii și să stați câteva zile să alegeți maxim zece, pentru că toate sunt frumoase, iar orașul strălucește în oricare dintre ele. (Sabrina Vacari, CRP 3)

 

         Sabrina Vacari

You may also like...

Sari la conținut