Album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu, lansat la USV

Vineri, pe data de 3 martie, începând cu ora 18:00, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va găzdui, în sala Auditorium „Joseph Schmidt”, lansarea albumului artistic „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” realizat de către fotograful Răzvan Voiculescu. Albumul constituite partea finală a trilogiei de albume foto a căror subiect gravitează în jurul călătoriilor care au curiozitatea de a descoperi, prin bucate aburinde, povești la gura sobei și personaje suspendate în timp, într-o altă dimensiune a României.

Lansarea albumului va reprezenta epilogul a celor 12 ani de muncă asiduă, de la debutul proiectului „Bucătăria Hoinară”. În cadrul evenimentului, moderat de prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc, îl veți putea întâlni pe fotograful Răzvan Voiculescu, dar și pe o parte dintre personajele din album. De asemenea, va avea loc proiecția scurtmetrajului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” semnat de Adriana Lucaciu și Răzvan Voiculescu, iar seara se va încheia cu un scurt recital susținut de Lorena Oltean.

Fotograful Răzvan Voiculescu retrăiește cu drag drumul ce l-a adus spre finalizarea muncii sale, spunând că: „Undeva, acum mult timp, mă declaram un căutător. Tărâmul pe care l-am tot hoinărit vreme de trei albume are gust de pâine coaptă în cuptor cu lemne și suflet de poveste. O lume plină de comori, dar care-ți amintește în fiecare clipă că adevărata bogăție înseamnă spirit.  Bucătăriile mele hoinare nu au rețete, ci au povesti fără sfârșit. Ele sunt bine păzite de gardieni devotați autenticului și tradiției, eroii mei cărora le dedic un pic de imortalitate.”

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” este un album foto care îmbină, atât gastronomia cu călătoria, cât și fotograful cu echipa lui care cutreieră diverse colțuri ale țării pentru a descoperi bucătării străvechi, în care bătrânii gătesc ca odinioară. Imaginile din album surprind o lume plină de gusturi și arome desprinse parcă din povești, din care generațiile viitoare să se poate inspira.

 

„Bucătăria Hoinară” și „Bucătăria Hoinară se întoarce” sunt primele două volume ale trilogiei.

Evenimentul se armonizează cu direcțiile de cercetare ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava în domeniul patrimoniului cultural și vine în completarea acțiunilor realizate în ultimii ani în acest domeniu (proiectele PORT Cultural, www.portcultural.usv.ro și HE Cross https://hecross.net/). (Diana – Maria Poenaru, CRP III)

 

    Diana – Maria Poenaru

You may also like...

Sari la conținut