Medalii importante pentru echipele USV, la Expoziția Internațională INOVA 2022

Două medalii de aur și câte o medalie de argint și bronz au reprezentat rezultatele deosebite obținute de delegația Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava în cadrul celei de a 46-a ediții ale Expoziției Internaționale INOVA din Croația. Desfășurată în perioada 12-15 octombrie 2022, expoziția a doborât în acest an recordul atins în anul precedent, atât în ceea ce privește numărul de exponate, cât și numărul țărilor participante din întreaga lume. Ea a devenit astfel o adevărată scenă globală dedicată creativității și inovației, unde au participat numeroase delegații internaționale, membri ai WIIPA (Asociația Internațională de Inventică și Proprietate Intelectuală) din Taiwan, precum și inventatori din Malaysia, Polonia, Coreea, Thailanda, România, Regatul Unit, Arabia Saudită, Canada și Iran.

Delegația României a avut reprezentanți din cadrul a 14 instituții de învățământ cu peste 45 de invenții expuse, printre acestea numărându-se Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Politehnică Timișoara, Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

La fel ca în anii trecuți, echipele reprezentante ale USV s-au întors acasă cu medalii importante, cum ar fi două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz, pentru o serie de invenții din domeniul ingineriei electrice.

Astfel, o primă medalie de aur a fost obținută pentru invenția ”Sistem de încărcare conductivă”, avându-i autori pe Ciprian Bejenar, Marian Bejenar, Mihai Dimian, Laurențiu Dan Milici, Mariana Rodica Milici, Ciprian Afanasov, Constantin Ungureanu și Mihaela Pavăl.

Cea de a doua medalie de aur a fost recompensată pentru invenția ”Sistem de control a mișcării”, avându-i autori pe Toader Eusebiu, Mariana Rodica Milici, Mihaela Pavăl, Ilie Nițan, Ciprian Bejenar, Constantin și Elena Daniela Lupu. Medalia de argint pentru invenția ”Metodă pentru comutarea selectivă a consumatorilor de energie electrică” a fost obținută de Ciprian Bejenar, Laurențiu-Dan Milici, Constantin Filote, Mihai Rață, Ciprian Afanasoc, Elena-Daniela Lupu, Valentin Vlad și Constantin Ungureanu.

Medalia de bronz pentru invenția ”Dispozitiv de semnalizare” a revenit autorilor Mihaela Pavăl, Ovidiu Magdin Țanța, Laurențiu-Dan Milici, Oana Vasilica Grosu, Toader Eusebiu , Pavel Atănăsoaie și Valentin Popa.

De asemenea, echipele universității sucevene  au reușit performanța de a obține alte trei premii importante, precum premiul special al juriului internațional, la categoria Inginerie electrică, electronică și energie, pentru invenția ”Sistem de control a mișcării”, care utilizează materiale inteligente pentru obținerea unei deplasări, premiul special al WIIPA pentru invenția ”Sistem de încărcare conductivă”, care propune o soluție mult mai simplă și eficientă de monitorizare a parametrilor de încărcare la autovehiculele electrice și premiul special in memoriam Haieh Hsin Ming, fondatorul WIIPA, acordat șef lucrări dr. ing. Constantin Ungureanu, de către reprezentantul asociației, directorul de dezvoltare internațională, Eddie Shih.

INOVA este a doua cea mai veche expoziție internațională dedicată invențiilor și inventatorilor la nivel mondial, iar începând cu anul 1971 organizatorii și-au propus să expună anual cele mai bune lucrări de inventică și să reunească participanții și publicul larg, la cea mai spectaculoasă expoziție dedicată creativității științifice.

Radu Lupașcu

 

You may also like...

Sari la conținut